Volledig scherm
De marechaussee hield de auto met 'overvallers' onder schot © Bert Jansen

Marechaussee oefent op spectaculaire wijze bij GWK-kantoor op Eindhoven Airport (video)

EINDHOVEN - De Marechaussee oefende woensdagmiddag op Eindhoven Airport in de terminal bij het GWK-kantoor op twee mogelijke noodscenario's. Er werd door twee gewapende mannen met bivakmutsen op, een 'overval' gepleegd op de baliemedewerkster.

Zij werd bedreigd met een pistool en moest geld afgeven. De 'overvallers' namen het geld mee en vertrokken met een vluchtauto. Na een paar honderd meter werd de auto klem gereden door de marechaussee. De overvallers werden onder schot gehouden en gearresteerd.

Bij de tweede oefening werd bij de balie een jongen gegijzeld onder bedreiging van een wapen. Ook daarbij moest de baliemedewerkster gedwongen geld af geven. Wederom gingen de overvallers ervandoor en zijn ze gearresteerd. Ditmaal was de arrestatie veel uitgebreider en werd de auto verder onderzocht op eventuele andere personen en/of wapens of explosieven.

Mensen in de omgeving werden door middel van matrixborden geattendeerd op de oefening.

De Marechaussee oefende woensdagmiddag op Eindhoven Airport in de terminal bij het GWK-kantoor op twee mogelijke noodscenario's. Er werd door twee gewapende mannen met bivakmutsen op, een 'overval' gepleegd op de baliemedewerkster.