Volledig scherm
Mart Lieder (FC Eindhoven) probeert Damon Mirani (Almere City FC) van zich af te houden. © Stanley Gontha/Pro Shots

Matig FC Eindhoven heeft totale offday tegen Almere City

ALMERE - FC Eindhoven heeft de overwinningen op RKC en Achilles'29 vrijdagavond geen vervolg kunnen geven. Sterker nog: de aanvallend onmachtige ploeg van trainer Ricardo Moniz verloor na een uiterst zwakke wedstrijd terecht met 4-0 van Almere City FC. 

FC Eindhoven begon met Sebastiaan de Wilde als linksback, omdat Maxime Gunst uitgeschakeld was met een hamstringblessure. De eerste helft kende weinig hoogtepunten, FC Eindhoven kwam niet verder dan 1 gevaarlijke voorzet van Augustine Loof en een afzwaaier van Kyle de Silva. De Eindhovenaren kwamen niet aan voetballen toe de eerste 45 minuten, Almere City was iets beter, maar kwam ook niet tot grote kansen. Rick ten Voorde was in de 9e minuut nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet van dichtbij ging via een Eindhovens been naast. 

FC Eindhoven komt dramatisch de kleedkamer uit

De 2e helft begon beroerd voor FC Eindhoven, dat in de 48e minuut op achterstand kwam. Gaston Salasiwa legde van een meter of 25 aan en schoot de bal fraai in de rechterbovenhoek: 1-0. In de 52e minuut werd het nog erger voor de ploeg van Ricardo Moniz; Ivo Rossen leed vlak voor zijn eigen strafschopgebied slordig balverlies, waarna Jeffrey Rijsdijk de bal kreeg en hem voorbij doelman Ruud Swinkels wipte: 2-0. Daarna zette FC Eindhoven wel aan, maar kwam het aanvankelijk niet verder dan een schot van Daoud Bousbiba na 61 minuten, het 1e (!) schot op doel. De thuisploeg was een stuk effectiever, in de 68e minuut sneed Soufyan Ahannach naar binnen en krulde hij de bal in de rechterhoek: 3-0. Invaller Yener Arica maakte het Eindhovense drama in de 79e minuut compleet door de bal tussen 3 verdedigers voorbij de kansloze Swinkels te schieten: 4-0. FC Eindhoven probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet verder dan een kopballetje van Civard Sprockel.