Volledig scherm
ANP

Meer dan 40 ex-profs aan boord bij PSV: 15.000 duels ervaring

EINDHOVEN - Bij PSV zijn inmiddels meer dan 40 ex-profs werkzaam als coach, scout, manager, analist of in een andere functie. Samen speelden ze meer dan 15.000 duels in het betaald voetbal. Het einde lijkt nog niet in zicht. Hoofd jeugdopleidingen Art Langeler, zelf oud-speler van De Graafschap, biedt gemotiveerde ex-spelers meestal graag een plek binnen de jeugdopleiding aan. 

De meest prominente oud-PSV'ers staan nog regelmatig in de schijnwerpers. Hoofdtrainer Phillip Cocu is uiteraard vrijwel dagelijks in het nieuws en ook de ex-wereldtoppers Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij worden frequent benaderd voor interviews.
Naast deze PSV-boegbeelden is André Ooijer eveneens een opvallende naam op De Herdgang. Hij heeft een baan als jeugdcoach en een functie als commercieel medewerker. Ook onder anderen Wilfred Bouma, Adil Ramzi, Michael Lamey en Eric Addo zijn aangesloten bij het trainerskorps van de club, net als Kevin Hofland, Patrick Paauwe, Joonas Kolkka, Geert Brusselers, Twan Scheepers, Donny de Groot en Jürgen Dirkx.

Alle oud-spelers met betaald voetbalervaring (41) die actief zijn bij PSV: Cocu, Van Bommel, Van Nistelrooij, Knoop, Dirckx, Aelbrecht, Scheepers, Brusselers, Hofland, Ooijer, Paauwe, Uneken, Feskens, Van der Kuijlen, Stinga, Addo, Rini de Groot, Ramzi, Bouma, Donny de Groot, Langeler, Lamey, De Wijs, Kolkka, Formannoy, Van Duren, Vroomans, Willy van de Kerkhof, Nilis, Brood, Van der Weerden, Hesp, Brands, Van der Linden, Lucius, Zenden, John de Jong, Rudge, Vennegoor, Van Aerle, Toonen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement