Volledig scherm
© UWV

Meeste mensen in de bijstand wonen in wijken in Helmond: hoeveel zijn dat er in jouw wijk?

HELMOND - De Helmondse binnenstad (940 mensen met een uitkering), en de wijken Helmond-Oost (490) en Helmond-West (270) hebben de meeste inwoners met een bijstandsuitkering in Zuidoost-Brabant. In deze wijken krijgt 7,5 % van de beroepsbevolking een uitkering. In Eindhoven wonen de meeste inwoners in de bijstand in Woensel-Zuid (1640) en in Tongelre (840). Daar ontvangt respectievelijk 5% en 4,4% van de beroepsbevolking een bijstandsuitkering.

Dat meldt het CBS. De cijfers dateren uit december 2015.

Wijkniveau
Vier keer per jaar analyseert het CBS het aantal ontvangers van een uitkering op wijkniveau. De drie wijken waar relatief de meeste personen afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering liggen allen in Leeuwarden. In Heechterp, Schepenbuurt en Schieringen & Centrale ontvangt respectievelijk 27, 18 en 17 procent van de inwoners zo'n uitkering. De Schildersbuurt en Moerwijk in Den Haag volgen op de lijst.

WW-uitkering
Nederland telt momenteel 560.000 werklozen, oftewel 6,3 procent van de beroepsbevolking. Het overgrote deel daarvan ontvangt een WW-uitkering. Daarnaast zijn nog eens 459.000 mensen afhankelijk van een bijstandsuitkering.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement