Volledig scherm
Danielle Linders (36) en Suzanne van Gool (48) © Tom Valstar/fotomeulenhof

Meisjes van Eindhoven vormen de start van een nieuwe serie over eenpitters

EINDHOVEN - Nederland telt momenteel bijna een miljoen eenpitters ofwel zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). De komende weken laten we een aantal van hen aan het woord. We vragen naar hun motivatie om voor zichzelf te beginnen en naar het verloop van hun ondernemerschap.

Want wat beweegt iemand om voor zichzelf te beginnen? Doelbewust risico's te nemen, zelf voor zijn pensioen te zorgen en altijd maar weer opnieuw banken en omgeving te moeten overtuigen van het succes van zijn bedrijf?

De aftrap wordt gedaan door Meisjes van Eindhoven: negen creatieve, vrouwelijke zelfstandig ondernemers die samenwerken onder één paraplu. Ze maken magazines, geven communicatieadvies, organiseren evenementen, werken als programma- of kwartiermaker, maken plannen van aanpak en visiedocumenten voor bijvoorbeeld aanbestedingen, ontwerpen identiteiten, maken illustraties en animaties, schrijven interviews, doen onderzoek en geven workshops.

Het collectief van creatieve eenmanszaken werd ruim drie jaar terug opgezet door Danielle Linders (36) en Suzanne van Gool (48).

Lees in het Eindhovens Dagblad van zaterdag of in de digitale krant het uitgebreide verhaal.