Volledig scherm
Marcela Bovio.

Metalzangeres Marcela Bovio uit Eindhoven maakt album met strijkkwartet

EINDHOVEN - De Eindhovense zangeres Marcela Bovio, bekend van de symfonische metalband Stream of Passion, heeft een bijzondere soloplaat gemaakt.

Het album is opgenomen met een strijkkwartet. Op de plaat met de titel 'Unprecedented' introduceren Marcela Bovio en het Dudok Strijkkwartet uit Amsterdam een nieuw genre: akoestisch-progressieve kamermuziek. "Ik vind veel stijlen leuk en had allerlei ambitieuze ideeën", zegt de zangeres in een interview met het ED. "Totdat producer Joost van den Broek voorstelde in een beperkte bezetting te gaan werken, bijvoorbeeld met een strijkkwartet. Daar was ik meteen vatbaar voor, omdat ik zelf viool speel. Een strijkkwartet kan lief en ingetogen klinken, maar ook dreigend. Dat vind ik tof. Ik houd van muziek, waarin je ook na meerdere luisterbeurten iets nieuws ontdekt. Ik heb alles recht vanuit mijn hoofd in de liedjes gegoten."

Nederland
De geboren Mexicaanse en haar echtgenoot Johan van Stratum (bassist in Stream of Passion) verruilden een drietal jaar geleden Tilburg voor Eindhoven. Haar avonturen in Europa begonnen rond 2003 dankzij een oproep van muzikant Arjen Lucassen. Via zijn website was hij op zoek naar onbekend zangtalent. "Een vriend wees mij op dat bericht", zegt Bovio, destijds vocaliste van de Mexicaanse band Elfonia. Ze stuurde een proeve van bekwaamheid naar haar held. "Hij vond het fantastisch en heeft mij ingevlogen." Ze zong op een album van Ayreon -het veelgeroemde project van Lucassen- en begon met hem de band Stream of Passion. De zangeres kreeg vervolgens een relatie met Van Stratum en bleef in Nederland. Met Stream of Passion -al sinds 2007 zonder Lucassen- is ze bezig aan de laatste optredens. De band geeft 28 december zijn afscheidsshow in Utrecht.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant