Volledig scherm
Luuk en Rik Visser in oud Philipspand © Tom Valstar/fotomeulenhof

Microlab: werkplek in laatste Philipsbolwerk in Eindhoven

EINDHOVEN - Gebouw SFH, tussen Videolab en Kastanjelaan, is omgetoverd in het Microlab. De eerste 15 van de 21 'leden' zijn met 37 mensen al in hun werkplaatsen of kantoren getrokken. De officiële opening is in september.

Volgens de initiatiefnemers, de broers Luuk en Rik Visser, is het Microlab een co-workingspace, een samenwerkplaats: een combinatie van hun Atelier Eindhoven voor ambachtslieden en high tech-makers en een plek waar kantoorruimte of flexwerkplekken te huur zijn.

Strijp-T
Twee jaar geleden begonnen de broers met Atelier Eindhoven op Strijp-T, voor twaalf deelnemers. Dat groeide snel uit zijn voegen en in het gesprek met Park Strijp Beheer (samenwerkingsverband gemeente Eindhoven en Volker Wessels) over de toekomst kwam gebouw SFH op de proppen. Hier maakte Philips voorheen onder meer de eerste lcd-beeldschermen en ook nu blijft het bedrijf er ruimte huren, net als Philips spin-off Amazon-Liquavista, gitaarbouwer Gibson en Fotonics, samen goed voor de helft van SFH. Het pand staat op de nominatie om in 2022 gesloopt te worden, tien jaar later dan aanvankelijk gedacht. Tot die tijd is het aan de broers verhuurd.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant