Volledig scherm
Henk Kamp © Rijksoverheid.nl

Miljoenen voor internationaal onderwijs in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Het kabinet stelt 7 miljoen euro beschikbaar voor internationaal onderwijs in Zuidoost-Brabant. Dat heeft minister Henk Kamp (economische zaken) maandag bekendgemaakt tijdens de opening van het academisch jaar bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Investering in innovatie
Kamp stelde dat groei van de economie nauwelijks mogelijk is zonder investering in innovatie. "Dankzij de Brainport-regio levert de provincie Noord-Brabant de grootste bijdrage in Nederland aan onderzoek en ontwikkeling", aldus de bewindsman in Eindhoven. "De regio Eindhoven is een stimulerende, innovatieve omgeving voor talent vanuit de hele wereld. Dat talent is cruciaal voor het aanwezige bedrijfsleven. Daar hoort een internationaal aantrekkelijk vestigingsklimaat bij", aldus Kamp. Een deel van het geld gaat waarschijnlijk naar nieuwbouw voor de Internationale school in Eindhoven.

Provincie
De minister liet verder doorschemeren dat het kabinet onderzoekt of provincies ook een bijdrage kunnen leveren aan het internationaal onderwijs en breder vestigingsklimaat voor bedrijven.

Concreet kijkt Den Haag naar de vraag of in de toekomst bij de verdeling van het geld uit het gemeentefonds (waaruit gemeenten worden gefinancierd) meer rekening kan worden gehouden met de economische kracht van een regio. Eindhoven ontvangt nu in tegenstelling tot Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht geen extra geld uit het fonds.

Volg hier de opening van het academische jaar.