Volledig scherm
© Menno Boon

Minder treinreizigers vanuit stations in Helmond, lichte stijging in Eindhoven (kaart)

HELMOND/EINDHOVEN - Bij drie van de vier treinstations in Helmond is het aantal reizigers in 2015 afgenomen. Alleen op station Brandevoort nam het aantal flink toe. Dat blijkt uit cijfers van treinreiziger.nl.

De daling op station Helmond Brouwhuis is het grootst in de hele regio. Daar nam het aantal reizigers met 14,1% af ten opzichte van 2013. Ook op station Helmond 't Hout is de daling groot met maar liefst 8,8% minder reizigers. Op station Helmond Centraal nam het aantal reizigers met 0,6% af en station Brandevoort is de enige stijger uit Helmond met 3,5% meer reizigers in 2015 dan in 2013.

Op alle andere stations in de regio nam het aantal reizigers ook af, op Eindhoven en Maarheeze na. In Eindhoven was de stijging 1,1%. In Maarheeze 6%.

Het totale aantal in- en uitstappers over heel Nederland is tussen 2013 en 2015 met bijna 1,5 procent toegenomen. Utrecht Centraal is nog altijd het drukste station (176.552 in- en uitstappers in 2015) , op de voet gevolgd voor Amsterdam Centraal (167.427 in- en uitstappers). Bij ongeveer de helft van de stations nam het aantal reizigers toe, bij de andere helft nam het aantal reizigers af.

​Van station Eindhoven Strijp-S zijn nog geen cijfers bekend.

Klik op een bolletje voor meer informatie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement