Volledig scherm
Karlijn Anne Woudstra in een creatie van Laudy Verschuren.

Mode van Eindhovense Laudy Verschuren gaat naar Milaan

EINDHOVEN - Meer dan 14.000 modestudenten uit alle landen van de wereld schreven zich in voor de gerenommeerde Mittelmoda Fashion Award. Slechts 24 daarvan zijn genomineerd. Een van hen is de Eindhovense Laudy Verschuren. Begin september showt ze haar collectie in Milaan. Aansluitend is haar werk te zien in het Designhuis tijdens het Eindhovense Modeweekend. 

Architectuur en natuur zijn de grootste inspiratiebronnen voor Biophilic, de modecollectie van Verschuren (22). De term is afkomstig uit de architectuur en gaat over het ontwerpen met groen, het verbinden van natuur en mensen. En dat zie je in de collectie van Verschuren terug in de combinatie van harde vormen met natuurlijke materialen en patronen die bijna organisch lijken te zijn ontstaan. De combinatie leidt tot krachtige, poëtische beelden. Volwassen statements die je niet meteen zou zoeken achter de frêle jonge vrouw.

Maar wie één woord met haar wisselt, weet dat dit een vrouw is die weet wat ze wil, die niet afwacht tot het toeval iets op haar pad brengt maar die het lot een handje helpt. Op de middelbare school wist ze al dat ze voor een creatief beroep zou gaan. Bovenop haar verplichte vakkenpakket volgde ze daarom nog drama, dans, muziek en beeldende kunst. "Ik wilde altijd alles kunnen", zegt ze er nuchter over. Mode leek haar leuk, maar om zeker te zijn van haar keuze besloot ze tijdens haar eindexamenjaar alvast een vooropleiding van kunstacademie ArtEZ te volgen.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Volledig scherm
Laudy Verschuren. © Tom Valstar/fotomeulenhof