Volledig scherm
Yasin Torunoglu.

Mogelijk rechtszaak tegen Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu

EINDHOVEN - Er is geen sprake van dat hij niet integer gehandeld zou hebben. En daarom wil Marcel van Bussel excuses van de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu (PvdA).

Komen die excuses er niet, dan stapt voormalig raadslid voor Leefbaar Eindhoven Van Bussel naar de rechter. Van Bussel en Torunoglu liggen al enkele maanden met elkaar overhoop. Volgens de PvdA-wethouder zou Van Bussel enkele Eindhovense ambtenaren beschuldigd hebben van corruptie en verduistering. Van Bussel ontkent dat ten stelligste. Daarom schakelde Torunoglu een bureau in dat hier onderzoek naar moest doen.

Excuses gevraagd
Dat bureau, Grant Thornton Forensic & Investigation Services in Rotterdam, kwam vervolgens tot de conclusie dat er 'geen basis is voor het verwijt dat Van Bussel ambtenaren van strafbare feiten zou beschuldigen'. "Daarop heb ik om excuses van de wethouder gevraagd", licht Van Bussel desgevraagd toe. "Want het is niet niets om van zoiets te worden beschuldigd, terwijl het uiteindelijk niet waar blijkt te zijn. Temeer omdat de wethouder ook na de uitkomst van het onderzoek niet gewoon over kan gaan tot de orde van de dag, zoals hij me daarna nog liet weten."

Brief
Omdat excuses derhalve uitbleven heeft het tegenwoordig in Best wonende oud-raadslid een brief gestuurd over de kwestie aan het college van B en W. Daarop kwam geen reactie, aldus Van Bussel, waarop hij onlangs een brief aan de Eindhovense gemeenteraad stuurde. De raadsleden hebben zich nog niet over die brief gebogen.