Volledig scherm
Het onderzoek naar de moord op Mahmut Karaman in Valkenswaard is in volle gang © ED

Moord in Valkenswaard op Karaman uit Eindhoven: één verdachte vrij, andere nog in cel

VALKENSWAARD - Een van de twee verdachten van de moord op Mahmut Karaman, op oudjaarsdag 2014 in Valkenswaard, mag van de rechtbank uit voorarrest. De andere blijft voorlopig nog achter tralies.    

De twee mannen (38 en 49) zijn opgepakt na lang speurwerk. Dat was onder andere nodig omdat het openbaar ministerie nog steeds geen idee heeft waarom de Eindhovenaar om het leven is gebracht in zijn Valkenswaardse bedrijf.


Camerabeelden
De verdachten liepen tegen de lamp omdat een van hen een auto huurde die veel bij en op het terrein van Karaman reed. De wagen was ook in de buurt van de straat waar twee weken later een brandende auto is gevonden. Deze wagen is gezien op camerabeelden op de dag van de moord.

De huurder was op het moment van de moord zelf elders, weet het OM, de oudere man zou dus de dodelijke schoten hebben gelost. Op kogels en hulzen die bij het bedrijf zijn gevonden, zat DNA dat veel lijkt op dat van de mogelijke schutter.

Deze blijft daarom voorlopig nog vastzitten. Zijn advocate M. Boufadiss gelooft in zijn onschuld en vroeg om een reconstructie van de moord. Haar client zou kleiner zijn dan de dader en dat komt dan naar voren. De rechtbank wil eerst alle camerabeelden bekijken voordat ze daar over beslist.