Volledig scherm
Héctor Moreno. © Joep Leenen/Pro Shots

Moreno: Liever clean sheet dan een doelpunt

EINDHOVEN - PSV kwam zondag in de gewonnen wedstrijd tegen AZ (1-0) bij vlagen warrig en worstelend voor de dag. Maar Hectór Moreno bracht tegen zijn oude werkgever alles waar PSV behoefte aan had.

Moreno bewaarde in het eerste thuisduel van het seizoen telkens de rust en stond bovendien aan de basis van een van de weinige aanvallen waar een honderdprocent kans uit voortkwam. De ideeën van achteruit moeten nu sowieso vooral van hem komen, aangezien Nicolas Isimat-Mirin de rol van poortwachter op zich genomen. Als bonus zorgde hij met een kopbal ook nog voor het enige doelpunt van de wedstrijd. „Gelukkig ging hij erin”, zei Moreno na afloop. „Het was een moeilijke pot. AZ heeft een goede ploeg, ze spelen eigenlijk al sterk vanaf afgelopen januari. Maar we hebben in ieder geval de drie punten.” 

Lekker gevoel
Voor een verdediger kan de linkspoot daarnaast zeer behoorlijke doelpuntstatistieken overleggen. Tegen AZ maakte hij alweer zijn zevende treffer in dienst van PSV. „Er zat geen geheim achter deze goal. Het gaat er altijd om dat je op het juiste moment op de juiste plek staat”, legde Moreno uit. „Voor mij is het eigenlijk belangrijker dat ik een clean sheet heb, dan dat ik scoor. Natuurlijk was ik blij en vierde ik mijn goal. Maar het is dan vooral een lekker gevoel om uiteindelijk ook nog ‘een nul’ achter je naam te hebben.”