Volledig scherm
© Bert Jansen

Motoragent strafrechtelijk vervolgd voor ongeval met scooterrijder in Eindhoven

EINDHOVEN - Een politieagent van het korps Oost-Brabant moet voor de rechter verschijnen voor het veroorzaken van een ongeluk met een scooterrijder in Eindhoven. Hij wordt verdacht van poging doodslag, zware mishandeling of zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Het ongeluk gebeurde nadat in de nacht van 7 op 8 juli 2015 bij de politie melding werd gedaan van een woninginbraak. De scooterrijder en zijn passagier gingen ervandoor en de politie zette de achtervolging in. De motoragent ging naast de scooterrijder rijden om hem te kunnen laten stoppen. Het leek er op dat de scooterrijder dat ook van plan was, maar hij verhoogde juist zijn snelheid. Hierop besloot de motoragent de scooterrijder te laten stoppen door geweld te gebruiken. De agent duwde tegen het stuur van de scooter en hierdoor kwam de bestuurder ten val. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met hoofd-en nekletsel met meerdere fracturen.

Het Openbaar Ministerie oordeelt dat het handelen van de motoragent in strijd is met de voor de politie geldende procedures en dat er sprake is van verwijtbaar strafbaar handelen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de agent voor de rechter moet verschijnen.