Volledig scherm
De man dumpte zijn motor en vluchtte © Bert Jansen

Motorrijder uit Eindhoven die na aanrijding fietser op de vlucht sloeg, meldt zich op politiebureau

EINDHOVEN - Een 29-jarige man uit Eindhoven heeft zich maandagavond rond kwart voor twaalf op het politiebureau gemeld. Hij zegt de persoon te zijn die maandagmiddag op de rotonde bij de Karel de Grotelaan ter hoogte van de Keizer Karel V Singel in Eindhoven een fietser had aangereden met zijn motor. Het is niet bekend waarom hij vluchtte. De politie ondervraagt hem hierover.

Bij het ongeval liep een 30-jarige man uit Eindhoven ernstig letsel aan zijn knie op. De motorrijder reed tussen het wachtende verkeer door rood en reed daardoor de overstekende fietser aan.

Op de vlucht
De bestuurder kreeg na de botsing zijn motor niet meer aan de praat. Toen hij werd aangesproken door omstanders ontstond er een woordenwisseling en ging hij er te voet vandoor. Getuigen zouden de achtervolging hebben ingezet. Even verderop in de Christinastraat lukte het de achtervolgers om de man staande te houden maar uiteindelijk slaagde hij er toch in weg te komen. Uiteindelijk zou de motorrijder bij iemand in de auto zijn gestapt.

Volledig scherm
De fietser is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht © Bert Jansen
Volledig scherm
De fietser raakte gewond bij de aanrijding © Bert Jansen