Volledig scherm
Werkzaamheden aan de startbaan in Eindhoven.

Nachtelijke geluiden vanaf vliegbasis Eindhoven: afronding vernieuwing startbaan

EINDHOVEN - De nachtelijke geluiden die de afgelopen weken te horen waren vanaf de Vliegbasis Eindhoven, hadden te maken met de afrondende werkzaamheden aan de vernieuwde start- en landingsbaan, meldt een woordvoerster desgevraagd. Op donderdag 16 juni werd de nieuwe baan in gebruik genomen.

De zijstroken hiervan waren echter nog niet voorzien van een zogeheten anti-skidlaag. Dat is in de afgelopen weken 's nachts gebeurd. De geluiden die hierbij te horen waren, werden veroorzaakt door een veeg- en zuigvoertuig dat het loszittende materiaal op de baan verwijdert. Hierover zijn bij de vliegbasis drie klachten binnengekomen.

Deze klus is nu dus achter de rug. Wel wordt er de komende tijd nog belijning aangebracht en worden bermen verstevigd en sloten opgeschoond. Ook dit gebeurt 's nachts, als de baan niet gebruikt wordt.

Omwonenden en andere belangstellenden die op de hoogte willen blijven over allerlei actuele zaken met betrekking tot de vliegbasis kunnen zich abonneren op de digitale nieuwsbrief door een mailtje te sturen.