Volledig scherm
© Bert Jansen

Nederlanders van Turkse afkomst demonstreren op Stadhuisplein in Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Circa 400 Nederlanders van Turkse afkomst hebben zaterdagmiddag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd voor de Turkse rechtstaat. Anderen steunden de actie door met auto's en Turkse vlaggen door de binnenstad te rijden.

Na afloop van de actie liepen er in en rond het centrum overal groepjes demonstranten met Turkse vlaggen. "Wij zijn tegen de coup en we zijn tegen mensen die onschuldige mensen op straat doden", aldus woordvoerder Sinan Tenel uit Eindhoven. De demonstranten kwamen vooral uit Eindhoven.

Volgens Tenel was er een oproep geplaatst op Facebook en andere sociale media om voor de demonstratie naar het Stadshuisplein te komen.

Volledig scherm
Na afloop van de actie op het Stadhuisplein trokken groepjes Nederlanders van Turkse afkomst met vlaggen door de Eindhovense binnenstad, zoals hier op de Wal.
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Circa 400 Nederlanders van Turkse afkomst hebben zaterdagmiddag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd voor de Turkse rechtstaat. Anderen steunden de actie door met auto's en Turkse vlaggen door de binnenstad te rijden.