Volledig scherm
© Bert Jansen

Neergeschoten Dennis S. uit Eindhoven nog in kritieke toestand, onderzoek herstart om gevonden huls

EINDHOVEN – De 34-jarige Dennis S. die dinsdagavond zwaargewond is geraakt bij een schietpartij in Eindhoven, heeft de nacht in het ziekenhuis overleefd. Zijn toestand is nog wel kritiek. Woensdag rond het middaguur is toch weer een stuk van de straat afgezet om weer onderzoek te doen. Een cameraman van het programma Hart van Nederland vond nog een huls op de stoep, 2 deuren verder van de plek waar het gebeurde.


De politie had het onderzoek op de plaats van het misdrijf, de Sint Petrus Canisiuslaan, diep in de nacht van dinsdag op woensdag al afgerond.

Achtergrond
De politie wilde woensdagochtend niks kwijt over de achtergrond van de schietpartij. „We gaan niet in op de achtergrond of de identiteit van het slachtoffer”, liet een woordvoerster weten. De auto waarin het slachtoffer zat, is in beslag genomen, evenals de uitgebrande auto die later op de Oude Doornakkersweg werd aangetroffen.

Bijrijder
De man zat als bijrijder in een geparkeerde auto. Hij vluchtte na de schoten uit de auto en zakte verderop in de straat in elkaar en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de dader of daders mogelijk gevlucht zijn in een donkerkleurige BMW. De politie zoekt getuigen.