Volledig scherm

Negen miljoen voor nieuwe bestrating centrum Eindhoven: 'rode steentjes gaan eruit'

EINDHOVEN - B en W willen 9 miljoen euro uittrekken voor het vervangen van de rode steentjes in de Eindhovense binnenstad. Het verwacht wel dat er nog minimaal een jaar overheen gaat voor het zover is.

'Steentjes eruit'
Begin vorige week nog reageerde wethouder Jakob Wedemeijer (SP, binnenstad) afhoudend toen bleek dat alle raadsfracties pleitten voor vervanging van de bestrating in het centrum. Dinsdagavond was dat anders. "Als u ja zegt tegen de begroting, dan gaan die steentjes eruit", zei Wedemeijer tijdens de raadsdiscussie over de nieuwe binnenstadsvisie. Deze heeft de raad unaniem goedgekeurd. De begroting komt later dit jaar op de politieke agenda.

Glad
Al sinds de aanleg in 1994 is er discussie over de rode steentjes die het Eindhovense voetgangersgebied markeren. Bij regen worden ze glad. En na al die 22 jaren dat er overheen is gelopen en gereden is de bestrating op verschillende plekken beschadigd.

"De rode steentjes zijn misschien het meest in het oog springend", zei PvdA-wethouder Yasin Torunoglu (wonen, onderhoud) dinsdagavond op vragen van het ED. "Maar we willen veel meer bereiken: met onze binnenstad laten zien wat we aan technologie en design te bieden hebben."