Volledig scherm
De Groene Toren aan de Vestdijk in Eindhoven. Archieffoto Irene Wouters

NH Hotel in Groene Toren Eindhoven

EINDHOVEN – De Groene Toren aan de Vestdijk in Eindhoven krijgt volgend jaar een NH Hotel met 132 kamers, een restaurant met uitzicht op de dertiende verdieping en een bar op het dak.

Ook bouwen de ontwikkelaars Foolen en Reijs er zo'n 100 appartementen. Dat heeft de hotelketen bekendgemaakt. Het gaat om een hotel uit de serie Collection, het hogere segment. De drie eerste liggen in Amsterdam. De spaanse keten beheert wereldwijd zo'n 400 hotels, onder meer in Best, Geldrop en Veldhoven (Koningshof).

De verbouwing van de toren is inmiddels gestart. Aan de zijkant bij de Dommelstraat komt een groot digitaal scherm voor reclame en informatie. Ook komen er vijf vergaderzalen.

Groen
In het ontwerp van Diederendirrix Architecten blijft de toren groen met veel glas. De horecazaken op de begane grond blijven zitten. Wel gaan Italiaans restaurant Da Verdi en eetcafé Movies in juli en augustus dicht voor een verbouwing. Wok & Go volgt later.

De kantoortoren is het zoveelste transformatieproject dat Foolen en Reijs uitvoeren in Eindhoven. Enkele weken geleden werden de eerste lofts opgeleverd in het voormalige kantoorpand van Philips Lighting aan de Mathildelaan.