Volledig scherm
Harrie Timmermans.

'Niet te snel angstig zijn bij dreiging rond oefenwedstrijden'

EINDHOVEN - Voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV reageerde vrijdagavond ontstemd op nieuws vanuit Arnhem. Opnieuw is een oefenduel van PSV verboden, ditmaal door de burgemeester van de Gelderse hoofdstad. Er was angst voor rellen tussen PSV- en Vitesse-aanhangers en daarom kan PSV-West Bromwich Albion (geplande aftrap om 18.00) niet doorgaan.  

De vechtersbazen zouden in de middag voor de wedstrijd met elkaar op de vuist willen gaan en de burgemeester schatte die dreiging zodanig in dat de wedstrijd moest worden afgelast. "Laten we niet te snel zwichten en angstig zijn in dit soort gevallen", is de boodschap van Timmermans. "Natuurlijk doen overheden hun werk en moeten zij zaken inschatten. Aangezien ik niet alle feiten ken, is het wat gevaarlijk om heel scherp te oordelen. Toch bestaat bij mij de indruk dat er tegenwoordig wel erg snel voor de makkelijkste oplossing wordt gekozen als er dreiging wordt bespeurd rondom oefenduels. Dan wordt het maar afgelast. Nog niet een half procent van de voetbalfans verpest het op deze manier voor ruim 99,5 procent van de mensen. Misdragingen moeten flink aangepakt worden. Vooraf overal bang voor zijn, is in dit verhaal absoluut geen oplossing. Ik vind dit in ieder geval een zorgwekkende ontwikkeling."

Timmermans is absoluut niet gelukkig met de situaties waarin goedwillende voetbalfans tegenwoordig belanden. "We streven naar normalisatie en toch worden voor supporters steeds meer drempels opgeworpen om wedstrijden te bezoeken, ook weer bij de Johan Cruijff Schaal."