Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

Niets dan lof op afscheidsreceptie van Rob van Gijzel in Klokgebouw

EINDHOVEN - Tijdens de druk bezochte afscheidsreceptie van burgemeester Rob van Gijzel in het Klokgebouw in Eindhoven klonk vrijdagavond telkens weer hetzelfde compliment: "Hij heeft Eindhoven op de kaart gezet."

En dat compliment kwam nu niet uit de mond van bestuurders, ondernemers en andere 'bobo's', maar van gewone inwoners van de stad. "Hij heeft Eindhoven op de kaart gezet", zegt Eindhovenaar Jan van Daal, die Van Gijzel vroeger zelf ooit nog les gaf op de Pabo. "Jammer dat het belang van onze regio maar druppelsgewijs in Den Haag doordringt. Ik was in 2008 heel erg blij dat we op hem konden stemmen bij het referendum, en hij heeft alle verwachtingen waar gemaakt."

'Geen praatjes maar daden'
"Hij heeft Eindhoven op de kaart gezet. Eindhoven weet wat het kan, Den Haag niet", vinden ook Ria van der Meijden en Hennie Kuppens, actief voor de Zonnebloem en het buurthuis onder het Strijps Bultje. "Geen mooie praatjes maar mooie daden", zegt Karin van Berleij. "Ik ben altijd al trots geweest op Eindhoven. Van Gijzel heeft er voor gezorgd dat Eindhoven ook de uitstraling kreeg die de stad recht doet, bijvoorbeeld met Strijp-S."

Van Gijzel was niet iemand om 'met zijn handen op de rug een ommetje door de stad te maken', aldus Bernard van Bakel. "Hij was veel uitstedig, maar zo heeft hij voor heel veel werkgelegenheid gezorgd."

Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof