Volledig scherm
Ad van Meurs. © John Cleutjens

Nieuw album Ad van Meurs uit Eindhoven: liedjes over de mysteries en de genoegens van het leven

EINDHOVEN - De liedjes op het nieuwe album van Ad van Meurs (alias The Watchman) gaan over zowel de mysteries als de genoegens van het leven. Het is een 'vrij sobere en ernstige plaat', zegt de Eindhovense zanger, muzikant en songschrijver in een interview met het ED. 

Bij het samenstellen van zijn nieuwe album, 'Dorset moon' getiteld, wilde Ad van Meurs geen 'knieval maken voor de gezelligheid'. "Het mag best gezellig zijn als ik ergens optreed", stelt hij. "Maar het gaat ook om de insteek: wat is belangrijk? Als je het hele jaar door thuis gezellige muziek draait: prima.

Maar de twee keer per jaar dat je uit het raam staart terwijl je luistert naar een liedje van Jacques Brel, zijn ook heel waardevol. Persoonlijke betrokkenheid bij de nummers was echt noodzakelijk. De liedjes gaan over het leven van een 63-jarige die in zijn artistieke levensavond terechtkomt. Hoelang speel je nog? Ankie (Keultjes, zijn vrouw, red.) en ik spelen al lang samen. We wilden nu iets maken dat etaleert wat we doen, wie we zijn."

'Dorset moon' van The Watchman is verschenen bij Continental Record Services. The Watchman speelt 27/8 op het Zebrafestival in Gemert (21.00 u). Albumpresentatie op 1/9, café Wilhelmina, Eindhoven (20.30 u).

Lees het complete interview met Ad van Meurs in het ED van donderdag 28 juli of in de digitale krant.