Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Nieuw: de Eindhovense Marathon Feesten op het Stadhuisplein

EINDHOVEN - Vanaf begin oktober is Eindhoven een nieuw evenement rijker: de Eindhovense Marathon Feesten. Het evenement, geïnspireerd door onder andere de Zomerfeesten rond de Vierdaagse in Nijmegen, moet uitgroeien tot een jaarlijks evenement.

De eerste editie is op het Stadhuisplein in het weekend van de marathon van Eindhoven. Dit jaar is die op zondag 9 oktober. "In overleg met de gemeente Eindhoven, Eindhoven 365 en de marathon-organisatie hebben we voor het Stadhuisplein gekozen. Dat is goed bereikbaar en heeft parkeervoorzieningen in de buurt", vertelt Oswald van Bezuije van de organisatie. "Op het plein komt een grote feesttent te staan, zodat eventueel minder weer geen rol kan spelen."

Muzikaal
Op vrijdagavond 7 oktober is er 'Nederland Muziekland', het SBS-televisieprogramma met Nederlandstalige artiesten. Op zaterdag 8 oktober is er in samenwerking met Radio Veronica een grote 90's-party met artiesten als 2 Brothers On The 4th Floor, de Party Animals, Alice DJ en Twenty4Seven. Op zondag kunnen liefhebbers op grote schermen de marathon volgen. Dan treedt er ook een coverband op en is er een dj.