Volledig scherm

Nieuw gesprek op komst met Wodan

EINDHOVEN - Het Eindhovense gemeentebestuur gaat opnieuw in gesprek met de drie Eindhovense amateurvoetbalclubs Wodan, Nieuw-Woensel en Unitas.

Doel daarvan is de problemen op te lossen waar deze clubs mee te kampen hebben. Wethouder Jannie Visscher (SP) heeft dat gisteravond laten weten aan de Eindhovense gemeenteraadsfracties. De lening van 7 ton die Wodan van het gemeentebestuur zou krijgen, is daarmee tot nader order opgeschort. Aanleiding voor deze stap is de weigering van de leden van voetbalclub Nieuw-Woensel om te fuseren met Wodan. Deze club zou van de gemeente een lening van 7 ton krijgen om de financiële problemen op te lossen die het voortbestaan de club bedreigen. Voorwaarde was dat Wodan met Nieuw-Woensel zou fuseren. Op sportpark Eindhoven-Noord zou door het vertrek van Nieuw-Woensel naar 't Bokt bij Wodan ruimte ontstaan voor uitbreiding het ook op Noord gevestigde Unitas. Die club heeft te kampen met een enorme wachtlijst.

Door de fusieweigering van de leden van Nieuw-Woensel is deze operatie op de tocht te komen staan. "We vinden het te belangrijk om het er hier nu maar bij te laten zitten", zei wethouder Visscher tijdens een commissievergadering. "We willen de problemen bij Unitas en bij Wodan graag oplossen", vervolgde Visscher. "Daarom gaan we samen met de mensen van de Sportraad nu opnieuw het gesprek aan met de drie clubs. En we zullen wel eens kijken hoe ver we daar mee komen "

Eind mei moet er vervolgens een concreet plan op tafel liggen, aldus de wethouder.

Visscher verving gisteren de vorige week per direct opgestapte SP-wethouder Bianca van Kaathoven, die sport in haar portefeuille had. Eigenlijk is wethouder Lenie Scholten (GroenLinks) haar vervanger. Maar zij vertrekt zelf per 1 mei aanstaande als wethouder.