Volledig scherm
De omslag van de eerste Dichter, met tekenwerk van de Eindhovense kunstenares Eline Rijnvos.

Nieuw in het digitale tijdperk: Eindhovens tijdschrift vol gedichten

EINDHOVEN - Anno 2016 een nieuw (papieren) tijdschrift met gedichten beginnen? De Eindhovense stichting Plint durft het. Deze week presenteert het Dichter. In dat kwartaalblad staan bijna 80 gedichten van ruim twintig schrijvers.

Daaronder grote namen als Ted van Lieshout, Bette Westera, Johanna Kruit en Theo Olthuis maar ook jonge talenten. Van de Eindhovense dichter Frank Eerhart is eveneens een aantal gedichten opgenomen.

Bijzonder aan het tijdschrift is dat voor elk nummer een illustrator wordt uitgenodigd die helemaal vrij wordt gelaten. Het eerste nummer, dat in het teken staat van opa's en oma's, is gemaakt door de Eindhovense kunstenares Eline Rijnvos. Zij heeft bij vrijwel alle dichtwerken heldere, grappige tekeningen gemaakt.

'Omdat het moet'
Het nieuwe tijdschrift – 'met gedichten voor kinderen van 6 tot 106' – is gemaakt 'omdat het moet', aldus Mia Goes, uitgever bij Plint: "Omdat al die geweldige gedichten van die fantastische kinderdichters een plek en een publiek verdienen."

De tweede editie van Dichter verschijnt in januari 2017 en gaat over school. De derde uitgave gaat over vakantie en de vierde handelt over dieren. In elke Dichter staat een wedstrijd. Het winnende werk wordt opgenomen in de volgende editie.