Volledig scherm
Het ontwerp voor de nieuwbouw van het spilcentrum Kronehoef, met de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Zayid, krijgt kritiek uit de buurt.

Nieuwbouw voor islamitische school Eindhoven komt nabij

EINDHOVEN - De nieuwbouw voor de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Zayid aan de Frankrijkstraat in Eindhoven lijkt eindelijk weer dichterbij te komen. Na jaren van plannen maken is nu de omgevingsvergunning aangevraagd.

Directeur Mathijs Vermaas van de Islamitische basisschool hoopt in november te kunnen gaan bouwen, zodat de school voorjaar 2017 klaar is.

Kronehoef
In 2010 liep een eerdere poging een bouwvergunning te verlenen mis op een probleem met het bestemmingsplan. In 2014 werd de school aan de Frankrijkstraat gesloopt toen het proces opnieuw was gestart. 'Tarieq' is tijdelijk ondergebracht in de voormalige vrije school aan de Woenselsestraat.

Het nieuwe spilcentrum Kronehoef krijgt veertien schoollokalen en een gezamenlijke ruimte voor de 265 leerlingen van de basisschool en een onderkomen voor Korein kinderopvang. Het is een sober pand zonder veel opsmuk, aldus Vermaas.

Dat is meteen een kritiekpunt van een van de naaste buren. Daan Jansen vindt dat een blokkendoos niet past in de Frankrijkstraat.

Procedure
Jansen benadrukt dat het voor hem en veel buurtbewoners geen probleem is dat de islamitische school terugkomt. Maar hij hekelt vooral de procedure. De buurman en andere buurtbewoners kregen volgens Jansen geen uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst en de informatieverstrekking vindt hij in zijn algemeenheid ondermaats. Bovendien blijft er in zijn ogen veel onduidelijk over de oplossing voor het drukke schoolverkeer.

De gemeente laat weten dat de Robbenstraat verbreed wordt en aan beide zijden parkeerplaatsen krijgt. Het ontwerp is volgens een woordvoerder goedgekeurd door de welstandscommissie. Voor de buurt is een informatieavond georganiseerd, aldus de zegsman.

Lees zaterdag meer in het ED of in de digitale krant.