Volledig scherm

Nieuwe Eindhovense vereniging moet zorgen voor duurzaam karakter maatschappelijk ondernemen

EINDHOVEN - Impact040 moet de nieuwe Eindhovense vereniging gaan heten die maatschappelijke initiatieven tussen bedrijven en organisaties een duurzaam karakter moet gaan geven.

DLL, voorheen De Lage Landen, en de gemeente Eindhoven organiseren 5 jaar in samenwerking met andere bedrijven en stichting Samen voor Eindhoven het Maatschappelijk Ondernemen Diner. Dit MO040-diner beoogt maatschappelijke initiatieven door bedrijven en organisaties te versterken. Met gesloten beurzen worden aan tafel vraag en aanbod met elkaar in contact gebracht.

In 5 jaar zijn er 450 'matches' gemaakt. Een match vindt plaats als een beoogd project van een maatschappelijke organisatie een extra impuls krijgt door een bedrijf. Bijvoorbeeld: een werknemer van NXP komt bij een basisschool vertellen over techniek.

Om het MO040-diner een duurzaam en continu karakter te geven, en minder afhankelijk te laten zijn van individuen, moet de vereniging Impact040 worden opgericht, vindt de stuurgroep van het diner. Die bestaat uit DLL, gemeente Eindhoven, PWC, Rabobank, NXP, Van der Valk, Banning, Woonbedrijf en Samen voor Eindhoven.

De nieuwe netwerkorganisatie, die dus netwerken moet stimuleren en verbreden, is een overlegorgaan en een adviesraad voor gemeente Eindhoven. B & W van Eindhoven leggen de oprichting van de vereniging voor aan de gemeenteraad. Impact040 krijgt geen subsidie.

Lees donderdag meer in het ED, of via de digitale krant.