Volledig scherm
WODAN - FC Eindhoven © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

'Nieuwe kans voor WODAN Eindhoven', lening van 700.000 euro moet schulden afbetalen

EINDHOVEN - Voetbalclub WODAN is wellicht toch gered. De vereniging krijgt een nieuwe, goedkopere lening van zeven ton om alle schulden in een keer af te lossen. Als de gemeenteraad het goedkeurt.

Dat heeft voorzitter Harrie van de Ven donderdag te horen gekregen van ambtenaren van de gemeente Eindhoven.

Ondanks het aftreden van sportwethouder Bianca van Kaathoven blijft de reddingsoperatie van WODAN op de agenda staan. Wethouder Lenie Scholten neemt de zaak over omdat haast is geboden: WODAN moet voor 1 juli zijn schulden afbetalen.

Voorwaarden
Aanvankelijk was het voorstel om een nieuwe lening te verstrekken gekoppeld aan een fusie met voetbalclub Nieuw Woensel. Samen zouden beide dan sterker staan. De ledenvergadering van Nieuw Woensel wil echter niet fuseren en verhuizen. Daarop is gezocht naar een oplossing om de 750 leden niet op straat te zetten.

Voorzitter Harrie van de Ven hoorde wel dat er aan de goedkopere lening bij de Bank Nederlandse Gemeenten 'strikte voorwaarden' gesteld worden. De club komt feitelijk onder curatele te staan van de gemeente.

Onuitvoerbare constructie
Met de lening van 700.000 euro worden de vijf ton van de hypotheek voor de accommodatie en de schuld (onder meer 130.000 euro aan veldhuur bij de gemeente) opnieuw gefinancierd. De gemeente (vijf ton) en de Stichting Waarborgfonds Sport (twee ton) staan samen borg ingeval het mis gaat.

Ouderenappèl Eindhoven heeft inmiddels vragen gesteld over de kwestie. Dré Rennenberg vindt onder meer een lening van zeven ton voor een amateurvereniging een 'onuitvoerbare constructie' is.