Volledig scherm
Uitbaters Hans (rechts) en Erwin de Kruyff (links) van supporterscafé De Aftrap in Eindhoven © Kees Martens/fotomeulenhof

'Nieuwe locatie PSV-supporterscafé De Aftrap in juni bekend'

EINDHOVEN - De nieuwe locatie voor PSV-supporterscafé De Aftrap wordt naar verwachting in juni bekendgemaakt.

Dat laat de gemeente Eindhoven weten. De zoektocht naar een nieuwe thuisbasis voor het fanatieke deel van de PSV-aanhang valt duidelijk niet mee. Begin dit jaar trok de gemeente al de conclusie dat haar eigen vastgoed en 'PSV-eigendommen' niet voldoende mogelijkheden boden, maakte ze maandag bekend. Vanaf dat moment werden ook andere locaties onderzocht.

Toch lijkt het nog niet onomstotelijk vast te staan dát De Aftrap blijft bestaan. Op de vraag of er gegarandeerd een nieuwe locatie voor het supporterscafé komt, antwoordt de gemeente alleen dat 'alle partijen (politie, gemeente en PSV, red.) het concept van De Aftrap onderschrijven'.

Vooralsnog resteert een korte lijst met opties die de gemeente gedetailleerder onderzoekt. Er wordt onder meer rekening gehouden met de afstand tot het Philips Stadion en de mogelijkheden om op die plek de openbare orde en veiligheid goed te kunnen handhaven. Het is onbekend welke panden of plekken nog in de race zijn.

"Wel positief", zegt Erwin de Kruyff, die samen met z'n broer Hans De Aftrap uitbaat, over de verwachte duidelijkheid in juni. "Dan hebben we tijd om er een café van te maken. Dat doe je niet in drie weken." Hij verwacht daarom dat hun kroeg de competitiestart nog op de huidige plek zal meemaken.