Volledig scherm
De Eindhovense crew van Deliveroo op het terras bij een van de deelnemers, restaurant Welp aan de Kleine Berg: (vlnr) Sascha Vloet, Nick Buddingh en Janne Verberne met de typsiche Deliveroo-fietstas. Foto Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Nieuwe maaltijdbezorgservice Deliveroo in Eindhoven op de fiets naar klanten

EINDHOVEN - Eindhoven heeft er een nieuwe maaltijdbezorgservice bij: het internationaal opererende Deliveroo strijkt in de stad neer. Bezorgers gaan uitsluitend op de fiets op pad met producten van restaurants en eettentjes.

"Ja inderdaad, alleen op de fiets", zegt Philip Padberg, general manager van Deliveroo Nederland. "In de stad is een brommertje misschien een minuut sneller. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen: het is milieuvriendelijker, stiller en de beleving op straat is beter. Onze klanten zijn daar blij mee", aldus Padberg.

De Deliveroo-fietsers halen de bestelde maaltijden op bij de deelnemers en bezorgen ze in een warmhoudtas bij de klant. "Gemiddeld binnen een halfuur, dat garanderen we de klanten." Bezorgen kost 2,50 euro bij een minimale afname van 12,50 euro. Daar onder betaalt de klant 2 euro extra.

Het aantal restaurants zal de komende maanden nog groeien, van 25 nu tot zo'n 70, denkt Padberg. Onder de huidige deelnemers naast Welp ook onder meer Zuid, Sala Thai, Chomicha, De Burger, Puur Pien, Happiness Café, ijssalon Bastani, La Semolina, Brownies en Downies.

Deliveroo komt uit Engeland maar vond al vaste voet in Duitsland, Frankrijk, maar ook in Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Utrecht. Eindhoven noemt Padberg 'een logische stap'. "Wwant het is een leuke stad met veel goede restaurants en veel vraag." Ook Rotterdam is net gestart.