Volledig scherm
Uitbaters Hans (rechts) en Erwin de Kruyff (links) van supporterscafé De Aftrap in Eindhoven © Kees Martens/fotomeulenhof

Nieuwe plek De Aftrap in Eindhoven is in zicht

EINDHOVEN - Er komt nu eindelijk duidelijkheid over een nieuw locatie voor supporterscafé De Aftrap in Eindhoven. Aan het einde van de komende week wordt bekend waar de Aftrap naar toe kan verhuizen.

Welke plek het wordt wil nu nog niemand zeggen. In de loop van de komende week vinden er nog overleggen plaats tussen de betrokkenen: gemeente, politiek PSV, omwonenden en de uitbaters van het café voor supporters uit de harde kern. Daarna moet de Eindhovense gemeenteraad er een klap op geven.

De Aftrap zit nu op de hoek van de Mathildelaan, schuin tegenover het PSV-stadion. Het supporterscafé van Hans en Erwin de Kruyff moet daar echter weg: de politie heeft de plek nodig. Voor 31 december van het jaar moet De Aftrap dicht zijn, zo hebben de uitbaters te horen gekregen.

Zoektocht
De zoektocht naar een nieuwe locatie duurt intussen al een tijdje. "We willen nu wel graag weten waar we aan toe zijn", zegt Hans de Kruyff. "We hebben ook nog wel wat tijd nodig om de nieuwe locatie om te bouwen tot een gezellig café. Dat doe je ook niet in een vloek en een zucht."

Bij de zoektocht zouden zo'n twaalf verschillende locaties bekeken zijn, allemaal in de buurt van het PSV-stadion. Een daarvan is het TAC aan de Gagelstraat, het Temporary Art Centre.

TAC
Als het aan het TAC zelf ligt, komt dit cultuurcentrum niet in aanmerking. "Dat past niet bij ons gebouw en bij wat wij doen", zegt directeur Rob Veldhuijsen. "Ik ga er vanuit dat er een andere geschikte plek is gevonden."

Het TAC zelf zit tijdelijk aan de Gagelstraat. "Maar wat is tijdelijk. Wij zitten hier al elf, twaalf jaar. En gezien het huidige stadium van de plannenmakerij voor dat gebied gaan we er van uit dat we hier nog minimaal tot 2019 kunnen blijven zitten."