Volledig scherm
Piemel op pad © Laurens Mulkens

Nieuwe verhalenbundel van Erfgoedhuis Eindhoven

EINDHOVEN - Het Eindhovense Erfgoedhuis brengt een nieuwe bundel uit. Oud-stadsdichter Piet van den Boom schreef korte verhalen bij bijzondere archeologische vondsten en historische objecten uit de collectie.

Voor de bundel 'Het Pauwenpootje en andere kostbaarheden' heeft Piet van den Boom samen met stadsarcheoloog Nico Arts 25 objecten geselecteerd. Arts verzorgde de historische informatie, Laurens Mulkens de foto's en Van den Boom schreef bij elk object een kort poëtisch verhaal.

Jeroen Bosch
Sommige voorwerpen doen sterk denken aan schilderijen van Jeroen Bosch: de wandelende piemel, de monnik die zich overgeeft aan vleselijke lusten. De bundel biedt geen verhandeling over het waarom, maar prikkelt vooral de nieuwsgierigheid: Van wie was die spotbeker? Hoe kwam die ene mens 2000 jaar terug aan zijn einde?

Donderdagmiddag overhandigt Van den Boom het eerste exemplaar aan wethouder Mary-Ann Schreurs (cultuur, D66). Publiek dat de voorwerpen wil zien is net als altijd welkom in het Erfgoedhuis aan de Gasfabriek 2 op het voormalig NRE-terrein. Voor openingstijden zie de website.

Vaste collectie
Het Erfgoedhuis is een onderdeel van de gemeente Eindhoven. Hier werken medewerkers Erfgoed/Archeologie van de gemeente Eindhoven samen met vrijwilligers van de AVKP en de stichting Eindhoven in Beeld. Het heeft een vaste collectie van duizenden archeologische en historische voorwerpen en foto's uit Eindhoven.