Volledig scherm
© René Manders

Nog geen geluidsisolatie voor woningen Hofstraat Eindhoven

EINDHOVEN - De bewoners van 40 woningen aan de Hofstraat in Eindhoven zullen nog enige tijd geduld moeten hebben, voordat er een besluit wordt genomen over eventuele isolatie van de huizen, vlak aan het spoor.

De bewoners waren hoopvol over een gesprek donderdag met wethouder Jannie Visscher. Zij rekenden er op dat de wethouder goed nieuws zou hebben en dat de jarenlange strijd voor geluidsisolerende maatregelen eindelijk effect zou hebben.

Nog geen maatregelen
De wethouder kondigde echter aan dat die maatregelen er in elk geval voorlopig niet zullen komen; wel bracht ze het nieuws dat het ministerie een akoestisch onderzoek gaat doen naar de geluidsproductie van het spoor in Tongelre op de woningen. In september is dat onderzoek gereed. Het wordt dan naast de bevindingen gelegd van een door de gemeente Eindhoven geïnitieerd en door de TU/e uitgevoerd onderzoek naar de hinder van geluid en trillingen en de mogelijke varianten op het gebied van isolatie en de effecten daarvan.

Wellicht dat in september alsnog maatregelen worden toegezegd, op basis van het Meerjarenprogramma Geluidsanering van het ministerie. Mike Verdonk, woordvoerder van de bewoners, was licht teleurgesteld. "Maar dit soort processen heeft nou eenmaal tijd nodig. We houden hoop."