Volledig scherm
© Bert Jansen/fotomeulenhof

Noodkreet Genneper Hoeve in Eindhoven

EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven moet eindelijk met de benodigde 200.000 euro voor de Genneper Hoeve over de brug komen. De biologische boerderij moet maatregelen nemen om de teruglopende subsidie op te vangen.

Dat schrijven Mirjam Matse en Age Opdam van de Genneper Hoeve in een brief aan de gemeenteraad.

Investering
In maart kregen zij alle steun van de gemeenteraad. Niet alleen voor de uitbreiding van de gepachte boerderij met een kas, een schuur en ondersteunend horeca, ook betaling van de helft van de eenmalige investering van 400.000 euro leek akkoord.

Nu hebben de boeren te horen gekregen dat de wethouder het geld niet beschikbaar wil stellen. En zonder geld geen uitbreiding die nodig is om de teruglopende subsidie (dit jaar 20.000 euro minder) op te vangen. Alleen door die extra inkomsten te genereren kan de boerderij het hoofd boven water houden.

"Er is in principe wel toestemming gegeven, ook voor een tijdelijke kas die voor tien jaar mag blijven staan. Maar voor de rest is er helemaal niks gebeurd", aldus Matse. "We houden dit niet lang meer vol. Er moeten nu een paar belangrijke besluiten genomen worden", aldus de boerin die verwijst naar de behandeling van de jaarrekening, woensdag in de raad.