Volledig scherm
Nuenen timmerde in 2012 aan de weg met een megaportret van Vincent van Gogh in bloemen. Foto Ton van de Meulenhof

Nuenen en Eindhoven bij de attracties van Brabant Nacht

EINDHOVEN -  De provincie Brabant nu eens op een ongewone manier voor het voetlicht brengen, dat is het idee achter Brabant Nacht. Acht bijzondere iconen of attracties in de provincie worden daarom in de nacht van 17 september opengesteld voor het publiek.

In de hoop dat zo Brabant op de Europese toeristische kaart wordt gezet.

VisitBrabant
Het initiatief is van VisitBrabant, het provinciaal instituut om toeristen naar deze regio te trekken. De acht locaties – keurig verspreid over de provincie – zijn De Beekse Bergen in Hilvarenbeek, de Efteling in Kaatsheuvel, park De Biesbosch, het centrum van Den Bosch, het centrum van Tilburg, en Breda, waar onder meer Breda Photo wordt aangedaan.

Tijdens de tocht in Nuenen staat Vincent van Gogh centraal en dus begint de bezoeker daar met een picknick aan het water bij de Opwettense molen, fiets je over het oplichtende fietspad van Daan Roosengaarde naar het Vincentre waar een nachtelijke rondleiding volgt.

In Eindhoven stap je binnen bij een aantal designers en krijg je een masterclass van ontwerper Aart van Asseldonk. Je eet en slaapt in het Van Abbemuseum.

Niet goedkoop
Voor de nachtelijke trips moet flink de portemonnee worden getrokken. Voor de Van Gogh-nacht bijvoorbeeld moet 150 euro worden neergeteld. En de design-tour in Eindhoven kost 200 euro. Dat is overigens wel inclusief overnachting en ontbijt. De Brabant Nacht in Breda staat voor 45 euro op de rol, maar dat is dan exclusief overnachting.

De ontdekking van de Brabantse iconen is een tamelijk exclusieve bezigheid. Voor de tour door Eindhoven kunnen maximaal tien gasten zich inschrijven. In Den Bosch zijn dan weer 12 en in Nuenen 75 personen welkom.