Volledig scherm
© Thinkstock

Officier eist 1300 euro vergoeding na valse aangifte verkrachting door vrouw uit Best

DEN BOSCH/BEST - Ze had op een 'buitengewoon listige manier' een leraar van verkrachting beschuldigd. Daarom eiste Officier van Justitie J. Smilde dat een vrouw uit Best de leraar 1300 euro schadevergoeding betaalt.

De zaak speelde eind 2012. De vrouw, Shirley B., werd in die periode naar eigen zeggen verkracht, maar wil tot op heden niet vertellen door wie. Wel stelde ze dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch herhaaldelijk dat het niet de destijds door haar genoemde leraar was. De man, die de zitting bijwoonde, vertelde dat hij tegenwoordig niet meer onbevangen met leerlingen omgaat dan voor het gebeuren. "Ik ben meer op mijn hoede."

'Het lichtje uitging'
De vrouw stelde dat ze ten tijde van de aangifte in paniek was en dat 'het lichtje uitging.' Ze beschuldigde de leraar ten onrechte van verkrachting, stalking, ontvoering van haar nichtje en stelde dat ze door de verkrachting zwanger was geraakt. GGZ-behandelaars hebben bij haar adhd en borderline vastgesteld.

Officier van Justitie J. Smilde stelde dat de vrouw bovenop de schadevergoeding een taakstraf van veertig uur zou moeten uitvoeren.