Volledig scherm
Scholieren op de Onderwijsbeurs in Eindhoven © Tom Valstar/fotomeulenhof

Onderwijsbeurs in Eindhoven: Gewoon lekker gamen en straks naar het buitenland

EINDHOVEN - 20.000 scholieren struinen vrijdag en zaterdag over de onderwijsbeurs in het Eindhovense beursgebouw. Wat belangrijk is? Doen wat je leuk vindt!

Bij binnenkomst in het beursgebouw vallen meteen de grote stands op. De hele beursvloer is in vakken opgedeeld. In elk vak presenteert een opleidingsinstituut zich. Ruim 100 instellingen van alle niveaus uit Nederland, België, Engeland, Duitsland en Portugal proberen zieltjes voor zich te winnen.

Ideale studie
Middelbare scholieren zijn op de Onderwijsbeurs Zuid in het Beursgebouw op zoek naar de ideale studie. Ervaren studenten geven toelichting aan de studenten in spe. Veel van hen staan voor een cruciale vraag: kies ik voor een leuke opleiding of baanzekerheid? Showie Gau (16) weet het zeker, ze wil later animator worden. En als het even kan, bij een van de grote gamestudio´s in het buitenland. "Nederland is zo gelimiteerd, klein en plat." 

Avans
Even verderop bij de stand van Avans staan de zusjes Van Loon uit Well. Michelle (15) en Carlijne (16) gaan voor een studie die ze leuk vinden. Ze worden daarin gesteund door hun moeder Gerda van Loon.

Doorstromen
Nick Wilmer (19) uit Panningen is bijna klaar met zijn Mbo-opleiding tot bedrijfsadministrateur en wil meteen doorstromen naar HBO. Daar is zijn vader het mee eens. 

Lees het hele artikel zaterdag in het ED of in de digitale krant