Volledig scherm
Een politieagent betreedt de Woenselse Poort © Eindhovens Dagblad - Bert Jansen

Onderzoek naar twee doden Woenselse Poort in Eindhoven duurt nog paar weken

EINDHOVEN - De resultaten van de onderzoeken naar de zelfmoord met een vuurwapen door twee cliënten van tbs-kliniek De Woenselse Poort op 25 februari worden over enkele weken verwacht.

Dat laat staatssecretaris Klaas Dijkhoff in een brief aan de Tweede Kamer weten. De Inspectie Veiligheid en Justitie bezocht de kliniek op 7 maart en binnenkort volgt een tweede bezoek. De politie onderzoekt de herkomst nog van het wapen waarmee de man en vrouw zich van het leven beroofden.

Beveiliging

Na het incident werd de beveiliging aangescherpt en dat blijft zo tot de resultaten van de onderzoeken bekend zijn. Ook werden kamers en kasten op zowel de volledig besloten als de beveiligde zone met mildere controles - waar de twee slachtoffers zich bevonden - gecheckt. Daar werden geen bijzonderheden aangetroffen, laat Dijkhoff weten.

In orde

Zowel in 2013 als in 2015 beoordeelden respectievelijk de Inspectie Veiligheid en Justitie als de Dienst Justitiële Inrichtingen allebei dat de veiligheid in De Woenselse Poort in orde was.