Volledig scherm
© Kees Martens/fotomeulenhof

Ongeloof over sluiting golfslagbad De Tongelreep in Eindhoven (oproep)

EINDHOVEN - De naderende sluiting van het golfslagbad en buitenbad bij De Tongelreep houdt de bezoekers flink bezig. Hoewel het voor de meesten geen verrassing is, komt het nieuws dat de deuren vanaf 6 september gesloten blijven wel degelijk hard aan.

Ondanks de hoge toegangsprijzen, verouderde voorzieningen en het feit dat waterglijbanen niet zo uniek meer zijn als 25 jaar geleden, trekt het golfslagbad nog altijd zwemmers van ver buiten Eindhoven. Tegelijk is er ook begrip voor het standpunt van het Eindhovense college van B en W. Een waterpretpark openhouden met gemeenschapsgeld houdt een keertje op. Zeker als de bezoekersaantallen ieder jaar verder teruglopen.

Inge van Mulken (34) uit Geldrop zit met haar man en twee dochtertjes bij het peuterbad. Ze schrikt van het nieuws dat het golfslagbad moet sluiten. "Ik begrijp dat het niet alleen van gemeenschapsgeld betaald kan worden maar een stad als Eindhoven moet zo'n zwembad als de Tongelreep toch open kunnen houden? Het is een ideaal uitje voor veel gezinnen. Het mag wel een update hebben maar ik vind dit toch heel raar. De kaartjes zijn wel aan de dure kant en daarom nemen we, net als veel andere bezoekers ons eigen drinken en broodjes mee van thuis. Ik zie eigenlijk geen goede alternatieven als de Tongelreep dichtgaat. De Kempervennen wellicht, maar dat is voor ons toch weer een stuk verder weg. En de prijzen daar zijn nog vele malen hoger."

Lees meer reacties van bezoekers en alles over de sluiting van de Tongelreep in het ED van maandag of in de digitale krant.