Volledig scherm
Sergio Herman. © Mechteld Jansen

Ontwerper Maarten Baas en topkok Sergio Herman hoogtepunten tijdens DDW

EINDHOVEN - Nu al is duidelijk wat een van de hoogtepunten van de komende Dutch Design Week (DDW) wordt: ontwerper Maarten Baas maakt een grote expositie rond het thema tijd in het VDMA-gebouw in het centrum van Eindhoven. Baas werkt daarbij samen met ontwerpers Jurgen Bey, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Atelier NL, maar ook jonge Eindhovense designers als Niels Hoebers en Aart van Asseldonk. 

Naast het design-deel bestaat de presentatie ook uit een samenwerking met de Tilburgse theatermaker Joris van Midde en chefkok Sergio Herman van onder meer restaurant The Jane in Antwerpen en kunstenaar Sander Veenhof.  Baas: "Alles mag samenkomen en moet een grote creatieve explosie veroorzaken."

De multidisciplinaire presentatie Maarten Baas makes time in de voormalige Van der Meulen Ansems-garage aan de Vestdijk biedt ruimte aan een door Baas ingericht, tijdelijk, restaurant. Daar zal Sergio Herman koken tijdens de 15e editie van de DDW, die loopt van 22 tot en met 30 oktober. De meubels in Hermans' restaurant zijn eveneens van Baas.

Lees donderdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.