Volledig scherm
Hertog van Brabantstraat in Valkenswaard. © Bert Jansen

Ook donderdag weer kans op wateroverlast in Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Voor de 7de dag op rij ontkomt Brabant niet aan slecht weer. Ook donderdag is er weer kans op zware onweersbuien met kans op wateroverlast, hagel en windstoten. Er kan lokaal 20 tot 50 millimeter regen vallen.

Opnieuw zijn de zwaarste buien later in de middag en in de avond voor het oosten en zuidoosten afgekondigd. Tijdens de avondspits en in de avond is het dus weer oppassen voor aquaplaning en kunnen wegen lokaal onbegaanbaar worden.

Het midden van het land kan een enkele onweersbui meekrijgen, maar de zwaarste buien zijn naar verwachting voor de oostelijke provincies en Brabant. De aanhoudende buien worden veroorzaakt door de aanwezigheid van een lagedrukgebied gevuld met warme, onstabiele en vochtige lucht.

Kletsnatte week
Vanaf afgelopen vrijdag kwam het vrijwel dagelijks ergens in het land tot wateroverlast. Afgelopen vrijdag kwam het in Maastricht tot wateroverlast door een stortbui die ruim 30 mm regen in korte tijd bracht. Vervolgens ging het ook in het weekend verspreid over het land zeer lokaal flink tekeer. Maandag kreeg Nederland te maken met noodweer op grote schaal en viel in Gelderland en Brabant 50 tot 70 mm regen. Dit leidde op veel plaatsen tot wateroverlast.

De komende dagen neemt de kans op hele zware buien af. Met name het zuidoosten van het land blijft in de middag morgen en in het weekeinde gevoelig voor een enkele regen- of onweersbui. Daarbij blijft het vrij warm met maxima tussen 20 en 26 graden.