Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Ook in hoger beroep acht jaar cel voor schieten na kinderfeestje in Eindhoven

EINDHOVEN - Een 31-jarige man uit Eindhoven kreeg woensdag in hoger beroep acht jaar cel voor de poging tot doodslag op vier personen in zijn woonplaats.

Er werd in eerste instantie tien jaar celstraf geëist tegen de man. De rechtbank legde hem vervolgens acht jaar cel op, waar het Hof zich nu aan houdt.

Schietpartij
De Eindhovenaar loste schoten op de aanwezigen bij een kinderfeestje op 4 mei 2013 op de stoep van een woning aan de Frans van Mierislaan in Eindhoven. Zij stonden met een aantal mensen buiten om bezoek uit te zwaaien. Een van de slachtoffers was de nieuwe vriend van de ex-vriendin van de schutter. Zijn stiefmoeder, die naast hem stond met een baby op de arm, werd net niet geraakt. Een 13-jarig meisje voelde de hitteprikkel van een langs suizende kogel. Daarna zijn zij snel het huis ingegaan.

Straf
De man krijgt acht jaar celstraf omdat het Hof bewezen acht dat hij vanuit een rijdende auto heeft geschoten op de woning. Ook moet hij de slachtoffers een schadevergoeding betalen van 7000 euro. De straf is lager dan de eis omdat het Hof voorbedachte rade niet bewezen acht. Ook wordt de man veroordeeld voor het bezit van 18 hennepplanten.