Volledig scherm
Ondersteboven hangen net als vleermuizen.

Op zoek naar de laatvlieger tijdens 'Nacht van de vleermuis' in Eindhoven

EINDHOVEN - Kinderen en volwassenen gaan vrijdag 26 augustus op zoek naar verschillende soorten vleermuizen tijdens de jaarlijkse 'Nacht van de vleermuis'.

Onder leiding van gidsen van vleermuiswerkgroep Noord-Brabant kunnen mensen tussen 21.00 en 22.30 uur met een vleermuis-detector op zoek naar de Watervleermuis, de Laatvlieger en de dwergvleermuis. De startlocatie is het Heempark Frater Simon Deltour op Genneperweg 145, tegenover de Genneper watermolen. Deelname aan de wandeling, waarbij ruimte is voor 30 deelnemers, is kosteloos en aanmelden is per e-mail mogelijk. Aanvullende info is telefonisch verkrijgbaar via 06-22175315.

Wandelaars hoeven niet bang te zijn dat de vleermuizen tegen hen op zullen botsen; de diertjes 'zien' namelijk met hun oren. Met de aanwezige detector is te horen dat iedere vleermuissoort een ander geluid maakt en met zaklampen gaan gidsen Frans Hijnen en Leo Klok op zoek naar de jagende watervleermuis.

Jaarlijks wordt in het laatste weekend van augustus de Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Meer dan 30 landen doen hier aan mee. In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door vleermuiswerkgroep Nederland van de zoogdiervereniging.