Volledig scherm
© Bert Jansen

Opinie - Klassieke asfaltreflex Airport-ondernemers

OPINIE - De auteur Willemieke Arts is SP-statenlid in Noord-Brabant.

Het klinkt natuurlijk diep tragisch dat automobilisten een uur doen over de laatste 500 meter op de industrieterreinen rond Eindhoven Airport, waarvan en passant even gezegd wordt dat er jaren lang veel leegstand was (ED 21 juni). Men eist asfalt en wel snel, want het asfalt dat al in de planning is, komt er niet snel genoeg. Als ik op mijn fiets 500 meter moet afleggen, doe ik daar twee minuten over en lopend acht minuten (als ik niet snel loop). Waarom gaan die zielige automobilisten niet gewoon met de fiets of met de bus? De omgeving van het vliegveld is uitstekend per bus bereikbaar. 

Misschien zouden de fietsvoorzieningen wat beter kunnen.

De regio is bezig met het Bereikbaarheidsprogramma ZO-Brabant. Daar staat een hoop verstandige taal in over de Schaalsprong Fiets, een toenemend belang van openbaar vervoer en ov-knooppunten, ketenmobiliteit enzo. En ook over mobiliteitsplannen, waar verlichte instellingen en ondernemers het heil van beginnen in te zien.

Misschien zouden de ondernemers bij het vliegveld eens een uurtje op hun handen moeten gaan zitten en moeten nadenken of hun vervoersproblemen niet ook met een betere organisatie op te lossen zijn.

En tenslotte: misschien moet gewoon het vliegveld wat minder snel groeien, als dat zoveel problemen met zich meebrengt?