Volledig scherm

Opinie - Opmerking voorzitter KBO voelt als trap na

OPINIE - De auteurs van dit artikel,  A. Rutgers en Ans de Lange, vinden de opmerking 'Mensen van deze leeftijd hebben graag wat te mopperen' ongepast.

Is Trudy van Helmond wel geschikt om voorzitter te zijn van de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) Kring Eindhoven? Naar aanleiding van het artikel over het jubileumfeest in het Evoluon ( ED 26 september) ga ik daar aan twijfelen. Kan en wil zij zich wel inleven in oude mensen? Is het haar niet bekend dat oude mensen bijna altijd een zitplaats nodig hebben omdat ze niet lang kunnen blijven staan? Het is haar blijkbaar ook niet bekend dat je oude mensen niet, of héél erg moeilijk, een aantal lange trappen op kan laten lopen. Het is niet fair om kritiek over het ontbreken van basisvoorzieningen af te doen met de opmerking: 'Mensen van deze leeftijd hebben graag wat te mopperen. Ze worden vervelend als ze niet direct krijgen wat ze willen!'

Dat voelt als een trap na. Bovendien is het onjuist dat men hierover uitgebreid was ingelicht! Als ik dit geweten had was ik namelijk gewoon thuis gebleven.

Wat als een groot feest was aangekondigd bleek een flinke tegenvaller voor heel veel senioren van Eindhoven.

KBO-lid A. Rutgers uit Eindhoven

Denigrerend

De opmerking 'mensen van deze leeftijd hebben graag wat te mopperen' van Trudy van Helmond, voorzitter van KBO Kring Eindhoven, vind ik denigrerend (ED 26 september).

De locatie voor het jubileumfeest, het Evoluon, was niet goed gekozen. De mensen waren niet van tevoren uitgebreid ingelicht. Mijn vriendin en ik moesten naar 'driehoog'. De lift was constant in gebruik , de trap nemen was geen optie, als men slecht ter been was. De toespraken waren nauwelijks te verstaan. De sprekers stonden vier hoog!

Ik vond het bijna gênant tegenover onze nieuwe burgemeester.

De catering was prima verzorgd. De leerlingen van het Summa College waren erg vriendelijk en deden geweldig hun best.

Fijn, dat mevrouw Van Helmond een prachtige dag heeft gehad. Veel 'zeurders' denken daar anders over.

Ans de Lange uit Eindhoven