Volledig scherm
© Menno Boon

Oprit te huur nabij Eindhoven Airport tijdens afwezigheid bewoners

EINDHOVEN - Meerhovenaren die zich ergeren aan de in hun wijk geparkeerde auto's van reizigers die vanaf Eindhoven Airport vliegen, kunnen vanaf maandag een financiële 'tegenprestatie' vangen voor deze al jaren durende overlast. 

Het bedrijf Parkyourcar, een online marktplaats voor aanbieders van parkeerruimte en parkeerders, zet dan een nieuw product in de markt.

'Goedkoper'
Hierbij verhuurt de eigenaar van een woning zijn oprit in perioden dat hij zelf met zijn auto op pad is, bijvoorbeeld vanwege vakantie. Het tarief bepaalt de verhuurder helemaal zelf. "Wij adviseren een dagtarief van vier of vijf euro", zegt directeur Ronald Zwartkruis van Parkyourcar. "Dertig à veertig procent goedkoper dan op een parkeerterrein bij Eindhoven Airport."

Zakcentje
Zwartkruis spreekt wervend van een mooie win-win-situatie: de huiseigenaar verdient zonder er iets voor te hoeven doen een aardig zakcentje en de parkeerder is goedkoop uit. Parkyourcar toucheert zelf twintig procent aan bemiddelingskosten. "Nóg een pluspunt", vervolgt Zwartkruis: "tijdens je vakantie staat er een auto op je oprit en lijkt het alsof er mensen thuis zijn. Dit voorkomt inbraak."