Orangerie vier jaar asielzoekerscentrum

EINDHOVEN - De Orangerie in Eindhoven blijft twee jaar langer dan eerder afgesproken open voor de opvang van asielzoekers.

Volledig scherm

De termijn wordt verlengd tot vier jaar. Dat heeft de gemeente Eindhoven laten weten in een brief aan de buurtgenoten van het asielzoekerscentrum aan de Castiliëlaan.

In september kreeg het college van B en W van de raad de opdracht om te onderzoeken over de Orangerie geen permanent azc zou kunnen worden. Daar is niet voor gekozen, zo blijkt nu, wel voor een verlenging van twee jaar.

Eerder schreven vertegenwoordigers van omwonenden een brief naar de raad waarin ze zich uitspraken tegen de plannen voor de vestiging van een permanent azc.

"We zijn daarom tevreden met deze uitkomst", zegt Frank de Bie van het Leefbaarheidsteam Achtse Barrier. "Woensdag is er een laatste overleg geweest. Daarin heeft de gemeente medegedeeld dat gekozen is voor een verlenging met twee jaar. Die tijdelijkheid is voor ons erg belangrijk. Maar natuurlijk moet ook voor deze keuze draagvlak in de omgeving worden gecreëerd."