Volledig scherm
Talitha Koffeman (rechts) in het Awsome Kledingatelier © Jurriaan Balke/fotoMeulenhof

Oude kleding in Eindhoven ‘upcyclen’ naar nieuwe producten

EINDHOVEN - "Heel veel kleding wordt weggegooid, dan is het absurd als er schrijnende verhalen zijn van gezinnen met zomerkleding in de winter”, stelt Talitha Koffeman, initiatiefnemer van #Awesome kledingruilatelier in Doornakkers. Koffeman ruilde in 2013 kleding met vriendinnen, intussen werkt ze samen met zo’n dertig vrijwilligers in haar Tongelrese kledingruilatelier. “Iedereen verdient leuke kleding.”

#Awesome Kledingatelier is sinds 18 augustus een stichting met vier bestuursleden. In de voormalige Franciscusschool aan de Jan van Riebeecklaan bevindt zich een winkel, magazijn en reparatie-atelier. Klanten kunnen met geld betalen, kleding kost vaak niet meer dan een paar euro, of met hashtags. “Als klanten zelf kleding inleveren krijgen ze hastags. Voor één hashtag, gelijk aan een euro, heb je al een shirtje.”

#Awesome Kleding ruilatelier viert zaterdag 3 september van 14.00 – 16.00 uur de oprichting van haar stichting aan de Jan van Riebeecklaan 2 in Doornakkers. Meer info facebook.com/awesomekledingruil

Lees vrijdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.