Volledig scherm
Dynamo Metal Fest in Eindhoven

Oude tijden herleven op Dynamo Metal Fest in Eindhoven

EINDHOVEN - Zo'n zevenduizend metalliefhebbers vierden zaterdag een geslaagd Dynamo Metal Fest op de ijsbaan in Eindhoven. Met oudgediende grootheden als Anthrax en Obituary, de vervanger van Life of Agony.

Als je een tijdreiziger met de ogen dicht op Dynamo Metal Fest neer zou zetten en laat raden in welk jaartal hij beland is, zou het niet gek zijn wanneer hij eind jaren tachtig zou concluderen.

Het ruikt op het festivalterrein in het IJssportcentrum in Eindhoven namelijk naar schraal bier, zweet, friet en frikandellen.

En ook de oren zullen gauw richting die hoogtijdagen van thrashmetal gissen, bijvoorbeeld op het moment dat Sacred Reich halverwege de dag een blik klassiekers opent.

Zo ook bij de set van Obituary. De Amerikaanse band draafde in 1991 al eens op tijdens Dynamo Open Air en blijkt anno 2016 nog veel uit hetzelfde vaatje te tappen.

Erg fijn dat er maar één podium is, in tegenstelling tot veel festivals die almaar meer podia op hun terrein bouwen en de bezoeker opzadelen met een nauwelijks af te vinken spoorboekje. Des te meer tijd voor gezelligheid en des te meer focus op de muziek als de bands dan eenmaal spelen.

Lees maandag de hele recensie op onze kunstpagina of in de digitale krant.

Volledig scherm
Publiek op Dynamo Metal Fest. Foto René Manders/fotomeulenhof